Gezondheidsmarkt en PreBeator

De workshops tijdens de Gezondheidsmarkt zijn gratis. Enkel voor volgende activiteiten dient u in te schrijven:

- babymassage (gratis) om 15u en 16u (max. 8p)

- tai chi (gratis) om 15u (max. 10p)

- yoga (gratis) om 16u (max. 10p)

- hapkido (gratis) om 14u, 15u en 16u (max. 15p)

- fitness 50+ test (gratis) om 14u30 (max. 10p)

- PreBeator test (€25)

De PreBeator test is een betrouwbare gestandaardiseerde harttest, speciaal ontwikkeld voor amateursporters. Bij deze test wordt aan de hand van een vragenlijst en een hartfilmpje gekeken naar de gezondheid van uw hart. De screening (€ 25) gebeurt i.s.m. sportartsen en cardiologen. PreBeator is uniek in België. Vorselaar is de eerste gemeente waar deze test plaatsvindt. De resultaten van deze test zijn een meerwaarde voor elke sporter.

> Info: ilse.stessens@vorselaar.be, 014 50 71 87

    zondag 30 maart, 14u-17u, zaal De Dreef.

Recycleergemeente: actie 21 tot 29 maart

Recupel organiseert samen met heel wat gemeenten een actie om zoveel mogelijk kapotte of niet gebruikte elektroapparaten in te zamelen. Laat oude apparaten niet zomaar liggen en gooi ze ook niet bij het restafval. Ze bevatten namelijk vaak gevaarlijke afvalstoffen, maar ook bruikbare grondstoffen! Recupel daagt de gemeenten uit om zoveel mogelijk recycleerbare apparaten in te leveren. Bebat ondersteunt de actie, dus batterijen zijn ook erg welkom. Doet u ook mee? Vorselaar wordt dan misschien wel recycleergemeente 2014.

Wedden dat u nog oude of kapotte apparaten in huis heeft? Ga op zoek in het online huis en krijg per kamer een lijstje met veelvoorkomende apparaten.

Heraanleg Poederleeseweg: dienstregeling De Lijn

Vanaf maandag 7 april hervatten de werken aan de N153 tussen Poederlee en Herentals. Deze werken zullen een zekere impact hebben op het busvervoer van en naar Herentals en de andere omliggende gemeenten.

Heel wat busritten worden ingekort tot Vorselaar en veel reizigers zullen daarom moeten overstappen op een pendelbus. Tijdens de schooluren zullen wel zoveel mogelijk leerlingen rechtstreeks naar school kunnen, maar langer onderweg zijn. Om die reden worden ook heel wat vertrektijden van bussen aangepast.

> Info:

http://www.delijn.be/nieuws/Werken_N153___Busverbinding_naar_Herentals_opnieuw_onderbroken.htm .

Buitenspeeldag 2 april

Ook dit jaar neemt Vorselaar deel aan de Buitenspeeldag, op woensdag 2 april. We willen alle Vorselaarse kids aanzetten om massaal naar buiten te gaan voor een dosis sport en spel.

Van 13u30 tot 16u30 kunnen kinderen zich naar hartenlust komen uitleven aan het sportcentrum. Er staan heel wat toffe activiteiten op het programma: springen op springkastelen, fietsen met gekke fietsen, grote gezelschapspelen, grime, rijden met gocarts, kleuterparadijs, dansen, rondjes doen met een draaimolen, vriendschapsbandjes maken, fotowedstrijd, meerijden met de huifkar, een vredesketting ontwerpen, …

Toegang is gratis voor iedereen. De Buitenspeeldag gaat sowieso door, ook bij regenweer. Wil je crossen op het crossparcours? Zorg dan voor een fiets die in orde is en een fietshelm. (Groot)ouders dienen mee een oogje in het zeil te houden!

> Info: jeugd@vorselaar.be, 014 50 71 25

Infrax zet honden in om kabelfouten op te sporen

Honden inzetten om een kortsluiting te detecteren? Jawel, het kan. Infrax deed onlangs enkele tests. En wat blijkt: de speciaal hiervoor getrainde honden kunnen kabelfouten heel precies aangeven, wat de onderbrekingsduur en de bijhorende hinder voor de klanten aanzienlijk vermindert.

> Info: Meer weten? Snuffel naar hier.

Een snuifje zuiderse cultuur in LDC Sprankel !

Op woensdag 2 april om 14u organiseren we een Spaanse namiddag i.s.m. de leerlingen van het KVRI.  Voor € 3 euro kan u 10 zelfgemaakte Spaanse hapjes komen proeven met daarbij een fris glas sangria. Inschrijven kan tot 27 maart. Op maandag 7 april om 14u is er een Marokkaanse theeceremonie. De Marokkaanse vrouwenvereniging Indimaj nodigt u uit om bij hen op de thee te komen! 

Een mooie gelegenheid om te ontdekken wat de betekenis is achter specifieke Marokkaanse gewoontes en rituelen .  Hoe zit het met besnijdenissen en een Marokkaans huwelijk, hoe gaat dat in zijn werk ?  U kan het hen allemaal vragen ! 

De activiteit is gratis, wel graag een seintje als u wil deelnemen.

> Info: ilse.stessens@vorselaar.be, 014 50 71 87

Mijn Diftar

IOK Afvalbeheer voorziet voor de inwoners van Vorselaar ‘Mijn  Diftar.’ Bent u ingeschreven voor ‘Mijn Diftar’, dan kan u online heel wat gegevens raadplegen:

-         overzicht van de voorbije ophalingen;

-         overzicht van uw containers;

-         saldo van uw DIFTAR-rekening;

-         uw afvalevolutie;

-         uw persoonlijke gegevens. 

Wie zich registreert, geniet bijkomende voordelen. IOK Afvalbeheer kan iedereen die aangemeld is persoonlijk verwittigen bij problemen met de afvalinzameling, bijvoorbeeld bij winterweer. Zo krijgt u via e-mail onmiddellijk de juiste informatie. 

Wilt u het met minder afval doen? Via uw berichtenbox kan u concrete tips lezen die tot minder huisvuil en GFT kunnen leiden. 

> Info: gratis DIFTAR-informatielijn 0800 97 687